هرکس خود را نشناسد، به غیر خود نادان ترباشد . [امام علی علیه السلام]
 
پنج شنبه 89 شهریور 18 , ساعت 9:15 عصر

اگر بخواهیم جایگاه ها ، مسئولیت ها و فعالیت های دانشکده مجازی علوم حدیث را با دانشگاه های حضوری کشور تطبیق بدهیم ، به نتایج قابل توجهی خواهیم رسید  .

به نظر بنده امکاناتی همچون تالار گفتگوی دانشجویان دانشکده مجازی همچون اماکنی  است  که امکان برگزاری کنفرانسها ، همایش ها ، مباحثات و مناظره ها را  در دانشگاه های حضوری فراهم می کند .  که از این اماکن می توان از کلاس ها ، تالار ها ، سالن های همایش و سالن های کنفرانس دانشگاه های حضوری   یادکرد .

اما نکته ای که باید به آن توجه کرد آن است که اصولا در دانشگاه های حضوری از این اماکن تنها بعنوان یک ابزار استفاده می شود که برنامه ریزی و پیشنهاد موضوع همایش ، کنفرانس و مباحثات و مناظرات با مسئولین فرهنگی دانشگاه ، کانون ها ، تشکل ها و انجمن های قانونی دانشجویی است .

متاسفانه در زمان شروع بکار  تالار های گفتگوی دانشجویی دانشکده مجازی علوم حدیث مباحثات ایجاد شده در تالار ها با نظر افراد بوده و با نظر افراد هم کنترل و هدایت آن انجام شده است .

اگر قرار باشد سالن های همایش و کنفرانس و کلاس های دانشگاه حضوری همچون تالار های گفتگوی دانشکده ما  اداره و مدیریت شود  ، میتوان این تصوّر را از سالن های کنفرانس دانشگاه های حضوری داشت که هر گاه هر یک از دانشجویان  آن دانشگا ه ها اراده کرد می تواند درب آن سالن را باز کند و مبحثی را برای مباحثه مطرح کند و دانشجوی دیگری که نظر موافق و مخالف وی را دارد پاسخ آن را بدهد . حال تصور کنید همه دانشجویان یا بخش اعظمی از آنها بخواهند وارد این سالن شوند و با نظر شخصی خود به ارائه مطلب و موضوع جهت انجام مباحثه بپردازند .

اما در دانشگاه هایی که سابقه بسیار طولانی در امر فعالیت های دانشجویی دارند این کانون ها ، تشکل ها و انجمن ها هستند که برنامه ریز ایجاد آن مباحث در تالار ها می باشند و توسط یک خرد جمعی و نگاه علمی به این نتیجه می رسند که می بایست کدام مبحث و به کدام شکل در محیط های دانشگاه ارائه شود . متاسفانه یا خوشبختانه در دانشگاه هایی که حتی به ارائه دروس فنی می پردازند بهتر از دانشکده مجازی علوم حدیث به نشر و توسعه فرهنگ اهل بیت سلام الله علیهم اجمعین می پردازند که همانا توصیه آن بزرگواران بر فعالیت در قالب کار گروهی بوده است

اما با نگاهی به ارائه مطالب دانشجویان دانشکده مجازی علوم حدیث در تالار های گفتگو هیچ گونه شباهتی با استاندارد های دانشجویی نمی توان پیدا کرد . ارائه مطالب از سوی افراد و نظارت بر آن نیز از سوی افراد هیچگونه خرد جمعی و کار گروهی را به چشم مخاطبان آن نمی آورد .

خوشبختانه نامه ای از طرف کارشناس محترم فرهنگی به میز کار دانشجویان ارائه شده است که نوید بخش تحول بنیادین در روش ادامه کار تالار ها است .

پس از بررسی های انجام شده توسط مسئولین محترم دانشکده و پیشنهاد وبلاگ تعلّم مبنی بر حمایت از فعالیت های گروهی ، دانشکده تصمیم گرفت تا امکانات دانشکده در اختیار کانون ها و تشکل های دانشجویی قرار گیرد تا با این اقدام ضمن ساماندهی مطالب ارائه شده در تالارها به تشویق پیش از گذشته دانشجویان برای ایجاد و راه اندازی کانون ها بپردازد .

اما نکته ای که مسئولین دانشکده باید به آن توجه کنند این است که باوجود  هدایت و مدیریت تالارها توسط کانون ها ، مدیریت فرهنگی دانشکده نباید باز هم نگاه خود را تنها و صرفاً  به تالار ها معطوف کند .

زیرا رسالت اصلی فعالیت های گروهی دانشکده تنها ارائه متن های دانشجویی نیست ، بلکه فضای فعالیت های دانشجویی می بایست بستر تمرین برای مدیریت فرهنگی و اجرایی کردن دانسته ها و اعتقادات دانشجویان بصورت گروهی و همراه با خرد جمعی در قالب جامعه ای کوچک نسبت به جامعه های بزرگتر است .

اما اگر باز هم همچون گذشته نگاه مسئولان و دانشجویان دانشکده به فعالیت های دانشجویی تنها نویسندگی تعدادی از دانشجویان باشد اداره تالار توسط کانون ها هم نمی تواند کمک شایانی به فعالیت های دانشجویی بکند .

امکانات دانشکده همچون تالارهای گفتگو و محیط جام باید بعنوان یک ابزار و یکی از امکانات از سوی دانشکده تحت اختیار کانون ها قرار گیرد و عمده نگاه مسئولین و دانشجویان به امور اجرایی در قالب پرورش و رشد فرهنگی دانشجویان ، عملیاتی کردن فرهنگ کار گروهی و استفاده از خرد جمعی و توسعه علوم اهل بیت در جریان گفتمان های دانشجویی ، مباحثات و مناظرات شفاهی از طریق  اینترنت یا بصورت حضوری باشد .

کانون ها نیز می بایست ضمن اجرای اهداف بالا به اجرای برنامه های  متعدد و متنوع فرهنگی در قالب های مکتبی ، سیاسی ، آموزشی ، اجتماعی و از این دست فعالیت ها بپردازند ضمن آن که از ابزارهایی همچون تالار برای رسیدن به این اهداف استفاده نمایند .

در پایان ضمن ابراز شادباش و امیدواری از این حرکت دانشکده ، مبنی بر در اختیار گذاشتن محیط تالار برای کانون های قانونمند دانشجویی ، امید است این ابزار ارائه شده توسط دانشکده به بهترین نحو بتواند کمک رسان رشد فرهنگی دانشجویان دانشکده مجازی علوم حدیث و مخاطبان خارج از این دانشکده باشد .



لیست کل یادداشت های این وبلاگ