دوستترا چندان دوست مدار مبادا که روزى دشمنت شود و دشمنت را چندان کینه مورز که بود روزى دوستت گردد . [نهج البلاغه]
 
دوشنبه 89 اردیبهشت 27 , ساعت 4:9 عصر

بنام خدا

بی شک  ما دانشجویان دانشکده علوم حدیث (البته به شیوه مجازی)  که به تعلّم علوم و معارف اهل بیت که گفتار و کردار و تقریر آنها  توسط محدثان گرانقدر به ما رسیده است ، مشغولیم ، به این امر معتقدیم که این احادیث که علوم مختلفی پیرامون آن ایجاد شده ، همگی در جهت تفسیر و فهم بیشتر و بهتری از قرآن کریم است .

حتما با بنده هم نظرید که اختصاص کمتر از ده واحد درسی که مستقیما با قرآن کریم مرتبط است و دوره های روخوانی چندین باره قرآن کریم در این دانشکده نمی تواند کمک بسزایی به فهم دقیق و ژرفنگرانه به قرآن و علوم مرتبط با آن داشته باشد .

 

چند ترم پیش شاهد تشکیل کانون قرآن در بین دانشجویان فعال دانشکده بودیم . که بسیار عالی کار خود را شروع کردند ، به نگاشتن ایین نامه و اساس نامه پرداختند و ضمن آن برنامه های مفید قرآن پژوهی را آغاز کردند . برگزاری جلسات تفسیر ، ایجاد سایتی برای ارائه مقالات قرآنی توسط دانشجویان و برگزاری گفتمان های دانشجویی از جمله فعالیتهای آنان بود که بنده بیاد دارم .

بعد از عضو گیری و انتخاب شورای مرکزی  و انتخاب دبیر این کانون متاسفانه حرکت رو به رشد آن به کندی نهاد تا این که این کانون با کمال تاسف به تعطیلی انجامید .

وقتی با دوستان مختلف حاضر در این شورا صحبت می کردم هر کدام علل مختلف را بیان می کردند .
1. عدم توجه و پیگیری های مورد نیاز دبیر آن کانون
2. فعالیت های مختلف بعضی از اعضاء در تشکل های دیگر
3. عدم توجه و پیگیری دانشکده برای علل کندی و بی تحرکی اعضاء یا دبیر کانون
و غیره
از جمله عللی بود که برای تعطیلی کانون قرآن و عترت بر می شمردند.
به نظر بنده یکی از عللی که میتوان به علل بالا اضافه کرد این است که تعدادی از اعضاء شورای مرکزی کانون قرآن ، بجای آنکه سختکوشانه برای پویا کردن این گروه به فعالیت بپردازند و حتی اگر ممکن است با استیضاح عوامل رکود فعالیت های کانون ، فرد یا افراد دیگر را جایگزین آنان کنند ، با تشکیل گروه موازی که فعالیت آن گروه  بیشتر روخوانی قرآن  بود ، هرچه بیشتر به تضعیف کانون قرآن پرداختند . کانونی که می توانست با تقویت و رشد بیشتر به امر قرآن پژوهی ، ارائه مقالات قرانی ، برگزاری کلاسهای تجوید ، تفسیر ، گفتمان های دانشجویی در مورد قرآن ، بررسی و تحقیق در مورد احادیث تفسیری قرآن و انتشار نشریه قرآنی آن هم با شرکت گروه بزرگی متشکل از اکثر دانشجویان ، بپردازد . و توسط گروهی از دانشجویان اداره و هدایت شود نه آن یک یا دونفر به تنهایی به مدیریت آن بپردازند .
در انتها پیشنهاد می کنم لینکهای زیر را که پیرامون کانون های قرآنی است مطالعه فرمائید
ارتقای فعالیت‌‌های قرآنی دانشگاه‌ها به توان کانون‌های قرآن و عترت وابسته است
دانشگاه‌ها فرصت بهره‌مندی از کانون‌های مجازی قرآنی را غنیمت شمارند
عملکرد کانون قران و عترت دانشگاه آزاد سبزوار    
 به هر حال امید است فعالان دانشجویی هرچه سریع تر برای تشکیل مجدد این کانون گامهای موثری بردارند و در این راه حمایت و کمک های دانشکده را داشته باشند.

به امید حضرت حق و معصومین سلام الله علیهم اجمعین



لیست کل یادداشت های این وبلاگ